Terug

Volg Hart van Nederland

Negen arrestaties en vier gewonde agenten na rellen NAC-Willem II

112

23 dec 2023, 11:49

De politie heeft vrijdagavond in Breda negen mensen aangehouden na de voetbalwedstrijd tussen NAC Breda en Willem II. Zij worden verdacht van het niet voldoen aan een bevel of vordering, het plegen van openlijk geweld, mishandeling en vernieling. Vier agenten raakten lichtgewond.

De politie meldt dat er "een grote groep mannen, in zwart gekleed en met bivakmutsen op" uit was op rellen na de wedstrijd. Burgemeester Paul Depla van Breda zegt tegen Omroep Brabant dat zij allen een stadion- en een omgevingsverbod hadden. Hij vindt het "in- en intriest" dat deze groep het verpest voor supporters die zich wel kunnen gedragen. "Daar moeten we een oplossing voor gaan vinden", aldus Depla. De groep gebruikte geweld tegen de Mobiele Eenheid (ME) en er werd met vuurwerk gegooid richting agenten. In het stadion werd brand gesticht toen supporters van Willem II in het vak werden gehouden totdat ze veilig konden vertrekken. Toen de groep niet reageerde op waarschuwingen om weg te gaan, heeft de ME ingegrepen. Later werd nog een verdachte aangehouden in een supportersbus van Willem II, die op weg was terug naar Tilburg.

Agenten gewond

Tijdens de acties en aanhoudingen raakten vier agenten lichtgewond. Een politieman heeft last van een piep in zijn oor omdat er vuurwerk vlak bij hem ontplofte. De agenten hebben aangifte gedaan. Ook onder de relschoppers vielen gewonden. Vier mensen zijn gebeten door politiehonden. Twee van hen zijn hiervoor behandeld door ambulancepersoneel.

Zes verdachten mochten weer gaan nadat ze een boete hadden gekregen. Drie verdachten zitten nog vast.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.