Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (16) opgepakt voor neersteken andere jongen (14) bij school in Hoorn

112

27 okt 2022, 11:31

Het steekincident in Hoorn waardoor woensdag een 14-jarige jongen ernstig gewond raakte heeft een "grote impact" op zijn middelbare school Oscar Romero, laat een woordvoerder van de school weten.

De jongen werd rond 14.45 uur neergestoken vlakbij zijn school aan de Bouwsteen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij donderdag nog in ligt. De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden voor het steekincident, hij zit donderdag nog vast.

Erg geschrokken

De 16-jarige verdachte is geen leerling van Oscar Romero. "Dit steekincident heeft niks met de school te maken", aldus de woordvoerder. Wel zijn leerlingen en docenten erg geschrokken van het incident. Zowel het personeel van de school als de leerlingen komen donderdag bij elkaar om de steekpartij met elkaar te bespreken, waarbij ook ruimte is voor slachtofferhulp.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Op sociale media circuleren beelden van het steekincident. De politie roept op dergelijke beelden alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden.

ANP

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.