Terug

Volg Hart van Nederland

Neergeschoten Nederlander in Antwerpen uit auto gegooid, vluchtauto gevonden in Zeeland

Neergeschoten Nederlander in Antwerpen uit auto gegooid, vluchtauto gevonden in Zeeland

112

25 dec 2022, 09:40

In het centrum van Antwerpen is zondag rond 06.00 uur een Nederlander met meerdere schotwonden gevonden. Hij was ter hoogte van de Melkmarkt, vlak bij de Grote Markt in de havenstad, uit een auto gegooid. De toestand van het slachtoffer, een 26-jarige man uit Vlissingen, is kritiek, zegt een woordvoerder van het parket in Antwerpen.

De bestuurder van de wagen, met Nederlands kenteken, ging ervandoor. De auto is intussen teruggevonden in Arnemuiden, in de buurt van Middelburg. Die zal worden onderzocht op sporen, met hulp van de Nederlandse politie.

Waarom neergeschoten?

Een andere Nederlander die bij het slachtoffer was, is gearresteerd en voor ondervraging meegenomen. Of die man iets met het voorval te maken heeft, is nog onduidelijk.

Het parket in Antwerpen leidt het onderzoek. Volgens de woordvoerder richt het zich vooral op de vraag waar en waarom het slachtoffer is neergeschoten en wie er allemaal bij waren betrokken.

De neergeschoten man zou vermoedelijk aanwezig zijn geweest op een door Vlissingers georganiseerd Caribisch feest in de Belgische havenstad, meldt Omroep Zeeland. Daar werd eerder op de avond een andere man uit Vlissingen in het water gegooid. Hij kon door omstanders worden gered met behulp van een reddingsboei.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.