Terug

Volg Hart van Nederland

'Nederlandse wielrenner overleden tijdens wielerwedstrijd in Spanje'

'Nederlandse wielrenner overleden tijdens wielerwedstrijd in Spanje'

112

25 okt 2022, 15:17

Een 43-jarige Nederlander is maandag overleden nadat hij in het Spaanse Granada van een talud naar beneden fietste. Hij deed mee aan de amateurwielerronde L’Étape Spain by Tour de France en viel tien meter naar beneden. Dat melden Spaanse media.

Het ongeval gebeurde zondag vier uur na de start op de weg GR-3208, meldt de website van de wielerwedstrijd. De man raakte door nog onbekende reden met zijn fiets van de weg en viel tien meter naar beneden. Hij raakte zwaargewond en moest met spoed met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. Maandag overleed hij vervolgens aan zijn verwondingen.

De organisatie laat weten het overlijden te betreuren en zegt mee te leven met de familie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat aan Hart van Nederland weten niet op de hoogte te zijn van het overlijden.

Beeld: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.