Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse vrouw (27) komt om door schietpartij in Colombia

Nederlandse vrouw (27) komt om door schietpartij in Colombia

112

16 juni 2022, 07:10

Door een schietpartij in een restaurant in de Colombiaanse stad Leticia, in het uiterste zuiden van het land, is woensdag een 27-jarige Nederlandse toeriste omgekomen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken komt de vrouw uit de provincie Gelderland.

Een woordvoerder van het ministerie zegt dat de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld dat de vrouw het slachtoffer is geworden van een verdwaalde kogel tijdens een vuurgevecht. Het ministerie verleent bijstand.

Twee anderen gewond

Ook een Braziliaanse is overleden, twee anderen raakten gewond. Twee mannen kwamen het restaurant binnen en openden het vuur. Beide vrouwen raakten zwaargewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis van de stad. Daar overleden ze aan hun verwondingen, liet de directeur van het hospitaal weten. De daders gingen er vandoor en de politie is een klopjacht begonnen.

Aanvankelijk meldden lokale media dat het een 25-jarige vrouw betrof. De achtergrond van de schietpartij is nog onbekend.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.