Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse vriendin van terreurverdachte Miss België vrijgelaten

112

13 feb 2023, 17:45

De Nederlandse vrouw die werd aangehouden met de man die verdacht wordt van het willen plegen van een aanslag tijdens de miss België-verkiezing, is weer op vrije voeten. Ze is geen verdachte van betrokkenheid bij de terreurplannen die de 46-jarige Peter C. uit het Vlaamse Lommel zou hebben.

Het nog lopende onderzoek door het Belgische Openbaar Ministerie, het zogenaamde federaal parket, moet uitwijzen wat of de vrouw simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Verder laten ze niks los over haar, behalve dat ze niet de geliefde van de verdachte is maar enkel een vriendin.

Dreiging

C. ontkent zaterdag een aanslag te hebben willen plegen tijdens de verkiezing. Hij had een vuurwapen bij zich, naar eigen zeggen voor zijn eigen veiligheid. De verkiezing vond later op de avond plaats in Plopsaland in De Panne. Vanwege de dreiging moest de zaal waar het evenement werd gehouden tijdelijk worden ontruimd.

Bekijk hieronder de beelden van de ontruiming:

Nederlandse vrouw opgepakt na verijdelde aanslag op Miss België
0:35
Nederlandse vrouw opgepakt na verijdelde aanslag op Miss België

De Nederlandse zat samen met de 46-jarige Peter C. in de auto toen die zaterdagavond werd opgepakt. C. had kaartjes gekocht om met haar naar het evenement te gaan. Hij is geen bekende van de Belgische justitie en over een eventueel motief is ook nog niks bekend.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.