Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse vrouw opgepakt na verijdelde aanslag op Miss België

112

12 feb 2023, 10:59

De man die zaterdag werd opgepakt bij de Miss België-verkiezing in De Panne in de provincie West-Vlaanderen verkeerde in gezelschap van een Nederlandse vrouw. Ook zij is opgepakt en inmiddels verhoord.

De 46-jarige Peter C. uit Lommel wilde waarschijnlijk een aanslag plegen tijdens de verkiezing van Miss België. Hij had een vuurwapen bij zich, melden Belgische media. De verkiezing vond later op de avond plaats in Plopsaland in De Panne. "Het is absoluut niet duidelijk of de vrouw afwist van de plannen", zegt een woordvoerder van het federaal parket. "Zij is niet de vrouw of vaste vriendin van de man, maar een vriendin."

De man was niet bekend bij de politie of de veiligheidsdiensten. Er is nog niks duidelijk over een eventueel motief. Volgens de woordvoerder zal de onderzoeksrechter in de loop van de dag bepalen of de twee langer vast blijven zitten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.