Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse verdachte in moordzaak Vlaamse kleuter Dean blijft vastzitten

112

29 dec 2022, 22:47

De Nederlandse Romy W. blijft langer vastzitten in de zaak van de ontvoerde en vermoorde Vlaamse kleuter Dean. De rechtbank in Gent heeft daartoe besloten.

W. zit al bijna een jaar vast. Ze werd in januari opgepakt, nadat het 4-jarige jongetje een paar dagen eerder bij Neeltje Jans in Zeeland dood werd gevonden. Dean logeerde bij haar en haar vriend Dave De K. in het Belgische Sint-Gillis-Waas toen hij voor het laatst levend was gezien.

Gelogen tegen moeder

W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of de Nederlandse een actief aandeel had in de dood van het jongetje. Ze heeft eerder gezegd onschuldig te zijn. De K. is hoofdverdachte in de zaak.

Volgens de moeder van Dean loog de Nederlandse destijds tegen haar toen ze vroeg waar haar zoontje, die ze allang terug verwachtte, bleef. Dave De K. was ondertussen met Dean naar Nederland vertrokken. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Dean al in België is omgebracht.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.