Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders moeten flink lappen na val in Trevifontein

Nederlanders moeten flink lappen na val in Trevifontein

112

23 apr 2022, 13:56

De politie in Rome heeft twee 30-jarige Nederlanders aangehouden die vrijdag in de beroemde Trevifontein in de Italiaanse hoofdstad zijn gevallen. De website Roma Today schrijft dat de twee boetes hebben gekregen van samen meer dan duizend euro, maar volgens Dennick en Paul, die in de fontein vielen, ging het om een mislukte grap. Dat vertellen ze zaterdag tegen Jaimy de Ruijter op Radio 538.

Volgens Roma Today hoopten de twee dat hun daad onopgemerkt zou blijven in de drukte rond de monumentale fontein. Politieagenten in de buurt hadden de Nederlanders echter in de gaten en sommeerden hen uit het water te komen.

In de klassieke Italiaanse film La dolce vita (1960) van regisseur Federico Fellini baadt actrice Anita Ekberg 's nachts in de fontein. Sindsdien proberen toeristen met enige regelmaat de zwempartijen van Ekberg te herhalen, dit tot ergernis van het Romeinse stadsbestuur.

Mislukte grap

Een vriendin van de twee Nederlanders, die tevens mee is op vakantie, laat aan de redactie van Hart van Nederland weten dat het niet met opzet was. "De jongens zaten op de rand van de fontein om een foto te maken. Ik gaf hen een kleine duwtje, puur voor de lol."

De duw bleek alleen iets te hard te zijn. De jongens vielen in de fontein, maar kwamen er direct weer uit zoals te zien op een video op Instagram. Maar agenten stonden al met hun bonnenboekje klaar.

"Ik heb meerdere keren uitgelegd dat het ging om een mislukte grap, maar zij geloofden dat niet", vertelt de vriendin. "Mijn vrienden werden meegenomen naar het politiebureau, maar mochten het bureau gelukkig snel weer verlaten. Wel met een peperdure boete op zak. Uiteraard neem ik de kosten op me, het bleek een dure grap te zijn."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.