Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse toerist bekladt Romeins erfgoed in Italië met watervaste stift

112

3 juni 2024, 20:21

Een Nederlandse toerist heeft zondagavond in Italië met een permanente stift Romeins erfgoed beklad. Dat schrijven de Italiaanse krant Corriere Della Sera. Het gaat om een muur van de historische stad Herculaneum, vlakbij de Italiaanse stad Napels. Dit bouwwerk heeft een vulkaanuitbarsting van 79 na Christus overleefd.

De 27-jarige Nederlander gebruikte een zwarte, watervaste stift om een graffitihandtekening op de muur te zetten. Andere bezoekers zagen het gebeuren en waarschuwden de beveiliging. De politie heeft hem daarna gearresteerd.

De Italiaanse minister van Cultuur spreekt schande van de actie. "Elke schade is een wond aan ons erfgoed, onze schoonheid en onze identiteit", zegt hij tegen de krant. "Daarom moet dit met de grootst mogelijke kracht worden bestraft." Hij vindt dat de schade op de Nederlandse toerist moet worden verhaald.

'Onaanvaardbaar'

Ook de burgemeester is woest. "Wie zoiets doet, heeft geen respect voor de cultuur en de onschatbare waarde van ons archeologisch park. Het is onaanvaardbaar dat iemand denkt dat hij hierheen kan komen en ieders erfgoed kan vernietigen."

Het is niet duidelijk of de toerist alweer terug in Nederland is.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.