Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse tiener opgepakt voor verkrachten 9-jarig meisje in Griekenland

Nederlandse tiener opgepakt voor verkrachten 9-jarig meisje in Griekenland

112

10 jan 2023, 20:47

Een Nederlandse jongen van 17 jaar is opgepakt voor het verkrachten van een 9-jarig meisje in de omgeving van het Griekse Thessaloniki. Dat brachten Griekse media dinsdag naar buiten. De jongen en de moeder van het meisje zouden bekenden zijn van elkaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt aan Hart van Nederland dat ze bekend zijn met de zaak en zorg verlenen aan de familie aan de betrokkenen. De jongen is vorige week al opgepakt in Oreokastro toen de moeder van het meisje de politie waarschuwde dat de verdachte haar dochtertje mishandeld en misbruikt zou hebben. De moeder is ook van Nederlandse komaf.

Jongen ontkent alles

De verdachte verbleef volgens Griekse media bij de vrouw en haar dochter. De jongen sloeg op de vlucht toen hij er lucht van kreeg dat de moeder de politie had gebeld. Hij verstopte zich in een winkel en werd later herkend door twee agenten die geen dienst hadden. Een van de agenten raakte gewond tijdens de aanhouding omdat de jongen zich verzette. Hij had iets scherps bij zich wat hij als wapen gebruikte.

De jongen zit vast en heeft alle beschuldigingen ontkend, maar zijn voorlopige hechtenis is verlengd omdat de Griekse autoriteiten de verdenkingen zo ernstig vinden. De moeder heeft ook aangifte gedaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.