Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse non verdacht van babyroof en illegale adoptie

112

3 dec 2022, 09:07

Enkele Chileense geadopteerden en moeders beschuldigen een 89-jarige non uit Nederland van babyroof en illegale adoptie. Volgens het AD zou zij in de jaren zeventig en tachtig kinderen zonder toestemming bij de moeders hebben weggehaald voor adoptie in Nederland.

In 1979 werd een minderjarige moeder samen met haar pasgeboren zoon in het ziekenhuis van Paillaco opgenomen. Zij had bij haar bevalling thuis veel bloed verloren. Als de moeder de dag erop borstvoeding wil geven aan haar baby, lichten een Nederlandse non en een Chileense sociaal werkster haar in dat haar zoon is overleden. De moeder krijgt hem niet meer te zien, zijn lichaampje is al weg.

Springlevend

Al is de baby, Alejandro Quezada, in werkelijkheid helemaal niet overleden. Hij is namelijk springlevend. Inmiddels woont de 43-jarige Alejandro in de buurt van Amsterdam. "Mijn moeder vond het vreselijk dat ze me zelfs niet mocht meenemen om afscheid te nemen. Omdat ze begon te schreeuwen, hebben ze haar gedrogeerd. Drie dagen later kwam ze bij", vertelt hij.

Tekst: Het AD / Beeld: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.