Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse complotdenker mag van Noord-Ierse rechter uitgeleverd worden

Nederlandse complotdenker mag van Noord-Ierse rechter uitgeleverd worden

112

15 juli 2022, 14:23

De Noord-Ierse rechter heeft besloten dat complotdenker Micha Kat mag worden uitgeleverd aan Nederland. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het AD. De rechter heeft argumenten van Kat over een zwakke gezondheid, waardoor zijn uitlevering schadelijk zou zijn, terzijde geschoven.

Kat zit sinds vorig jaar zomer vast in Noord-Ierland, waar hij zijn overlevering naar Nederland aanvecht. De man wordt in Nederland vervolgd voor de bedreiging van RIVM-directeur Jaap van Dissel. Ook moet hij nog een celstraf van zes maanden uitzitten vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en laster.

Satanische pedonetwerken

Via het onlineplatform Red Pill Journal verspreidde Kat samen met mede-complotdenkers Wouter Raatgever en Joost Knevel verhalen over vermeende satanische pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven.

Kat kan nog in beroep gaan tegen het oordeel. Het is onbekend of hij dit gaat doen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.