Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse agenten patrouilleren op Mallorca na dood Carlo Heuvelman

Nederlandse agenten patrouilleren op Mallorca na dood Carlo Heuvelman

112

17 juli 2022, 14:01

Na de dood van Carlo Heuvelman, die vorig jaar op Mallorca zo zwaar werd mishandeld door een groep Nederlanders dat hij aan zijn verwondingen bezweek, lopen er deze zomer op het eiland Nederlandse agenten rond. Niet alleen om asociale gedrag van sommige Nederlandse feestvierders in te perken, maar ook om het gevoel van veiligheid daar te vergroten, aldus het AD.

De drie Nederlandse agenten patrouilleren bij Playa de Palma, het maar liefst zes kilometer lange strand. Nodig, want de dood van Heuvelman heeft de nodige indruk gemaakt op de Nederlanders die daar graag vertoeven. "Ze voelen zich onzeker en hebben veel vragen over van alles. Ik heb er een heel positief gevoel over", zegt de Nederlandse agent Edoardo Villavicencio in vloeiend Spaans tijdens de perspresentatie over de maatregel.

Negen aanhoudingen

Na de dood van Heuvelman werden negen Nederlanders aangehouden. Sanil B. (20), die net als de rest ontkent schuldig te zijn aan de fatale mishandeling, was de enige verdachte die nog in voorarrest zat, maar ook hij werd in april vrijgelaten. De rechtbank besloot toen het voorarrest van B. te schorsen tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak in oktober. Die beslissing stuitte op veel weerstand bij Heuvelman's familie.

Nabestaanden Carlo Heuvelman 'teleurgesteld' over vrijlating hoofdverdachte
1:47
Nabestaanden Carlo Heuvelman 'teleurgesteld' over vrijlating hoofdverdachte

Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.