Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders opgepakt na plofkraak in Duitsland, politie prikt banden lek bij achtervolging

Nederlanders opgepakt na plofkraak in Duitsland, politie prikt banden lek bij achtervolging

112

7 jan 2023, 07:41

Drie mannen uit Nederland hebben in de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd een geldautomaat in Duitsland op te blazen. Dat mislukte, en uiteindelijk lukte het de politie om ze na een lange achtervolging te arresteren. De Duitse politie meldt vrijdagavond dat de verdachten 20 tot 32 jaar oud zijn.

De drie mannen lieten explosieven ontploffen bij een geldautomaat bij een kampeerterrein in de plaats Wietzendorf, tussen Hamburg en Hannover. De pinautomaat overleefde de knal, waardoor de daders met lege handen op de vlucht sloegen.

Banden lek

Na de explosie zagen agenten een verdachte auto op hoge snelheid richting de grens met Nederland rijden. Aan de vlucht kwam een einde bij het dorp Thuine, bijna 200 kilometer van Wietzendorf en net over de grens bij Enschede. De politie legde daar een 'stop-stick' op de weg, een soort stok die de banden lek prikt. Alle vier de banden van de auto raakten daardoor beschadigd. De inzittenden konden niet verder rijden en gaven zich over. In de auto werden explosieven aangetroffen.

In Duitsland worden de afgelopen jaren veel plofkraken gepleegd, en vaak zijn die het werk van Nederlanders. Na de explosie slaan ze in snelle voertuigen op de vlucht. Om uit handen van politie te blijven nemen de plofkrakers soms veel risico's. Meerdere mensen zijn daardoor al overleden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.