Terug

Volg Hart van Nederland

Nabestaanden doodgestoken Jordy (22) zijn verbijsterd: taakstraf voor verdachte

112

23 dec 2022, 23:29

Tijdens een avondje stappen in Rosmalen gaat het dit voorjaar helemaal mis. De 22-jarige Jordy Gruijters wordt op een vol terras om het leven gebracht door een toenmalig 17-jarig meisje, nadat zijn zusje en hoogzwangere vriendin hem hebben gebeld voor hulp. Achter gesloten deuren vond vandaag de rechtszaak plaats voor de kinderrechter in Den Bosch. Volgens Justitie heeft de verdachte uit zelfverdediging gehandeld en hoeft ze niet de cel in.

Jolanda Gruijters, de moeder van Jordy, kan zich totaal niet vinden in de uitspraak dat het om zelfverdediging ging. "Dit is geen noodweer, dat kan niet. Hoe kan iets nou noodweer zijn als je al jaren terroriseert, pest? En dan vervolgens een hoogzwangere vrouw een gebroken tussenschot in haar neus slaat, bloedend op de grond, en dan vervolgens logisch, mijn dochter die wil haar helpen, die slaat ze ook nog in elkaar."

Jolanda vertelt hoe haar zoon werd opgebeld met de mededeling dat zijn verloofde bloedend op de grond lag. "Hij kwam naar binnen en vroeg wie dat had gedaan. En ze steekt hem gewoon dood."

Meisje stak Jordy van 22 dood uit zelfverdediging

Als Jordy ziet dat zijn zus en vriendin zijn mishandeld, gaat hij volgens Justitie in de aanval, en dat zou ook op videobeelden staan. Justitie acht alleen de mishandelingen bewezen, en eist daarom alleen een taakstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke jeugddetentie.

Tijdens de zitting gaat het er emotioneel aan toe. Jordy's moeder kan het niet aanhoren. "Ja nou, ik ben bij bepaalde dingen weggegaan, want ik wilde niet weten wat de officier van justitie en hun advocaat zeiden. Dan lijkt het wel of zij het slachtoffer is, terwijl wij dat zijn, omdat wij Jordy kwijt zijn."

Spanning in de rechtbank

Noa Sarri is de verloofde van Jordy. Ze hadden een zoontje van destijds 1 jaar oud en er was een tweede op komst. Noa vindt dat het meisje bewust de confrontatie heeft opgezocht en schuldig is aan zijn dood. "Ze heeft zelf dit veroorzaakt, en speelt nu het slachtoffer."

Jolanda voelt zich totaal ontredderd. De dood van Jordy laat diepe sporen na. "Ik moet mezelf overeind houden, de enige reden dat ik er nog ben, is dat mijn dochter er nog is en mijn kleinkinderen, anders had ik adieu gezegd."

De advocaat van het 17-jarige meisje wilde vanmiddag niet op de zaak ingaan. Over twee weken op 13 januari doet de kinderrechter uitspraak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.