Terug

Volg Hart van Nederland

Na dertien jaar verdachte (52) aangehouden voor zedendelicten met minderjarigen

112

16 jan 2023, 13:57

De politie heeft een 52-jarige man uit Schiedam aangehouden voor ernstige zedendelicten die in 2010 plaatsvonden in Schiedam en Vlaardingen. De slachtoffers waren destijds 13 en 15 jaar. De politie kwam de man op het spoor door nieuwe beeldtechnieken en DNA-onderzoek.

De man wordt verhoord en zal later deze week voor de rechter-commissaris verschijnen. Mede door die 3D-weergave kwamen er ruim driehonderd tips binnen bij het coldcaseteam. "Een van die tips ging concreet over de verdachte", aldus de politie. Daarop is de verdachte in november 2022 geselecteerd voor het DNA-onderzoek. Daaraan namen tientallen mannen uit de omgeving van Vlaardingen en Schiedam deel.

Vrijwillig DNA afgestaan

"De verdachte heeft vrijwillig zijn DNA afgestaan", zegt onderzoeksleider Rene Bergwerff. "Onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut hebben dit vervolgens vergeleken met DNA-sporen uit het onderzoek. Het DNA van de verdachte bleek overeen te komen met de gevonden sporen."

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.