Terug

Volg Hart van Nederland

Motorrijder (31) scheurt met ruim 100 km/u te hard over A7

Motorrijder (31) scheurt met ruim 100 km/u te hard over A7

112

9 jan 2023, 11:46

Een motorrijder is zondagochtend aangehouden bij Middenbeemster, in de gemeente Purmerend, nadat hij met hoge snelheid over de snelweg A7 reed. Dat maakte de politie maandag bekend.

Agenten hadden tijdens een lasercontrole een snelheid van 219 kilometer per uur gemeten (212 na correctie) bij de snelheidsduivel, waar 100 kilometer per uur is toegestaan.

Mogelijk onder invloed van drugs

Na een achtervolging werd de 31-jarige man uit Zwanenburg aan de kant gezet en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Toen een speekseltest aangaf dat de man mogelijk onder invloed was van drugs werd hij aangehouden.

Rijontzegging

De politie neemt in sommige gevallen het rijbewijs in. Bijvoorbeeld als je meer dan 50 km/u te hard rijdt met de auto of 30 km/u te hard met de brommer. Je rijbewijs kan ook ingenomen worden als je met te veel alcohol op achter het stuur zit of als je drugs hebt gebruikt. Op het moment dat je rijbewijs wordt ingenomen mag je (tijdelijk) niet meer achter het stuur kruipen.

Als je rijbewijs in wordt genomen, moet de politie ervoor zorgen dat het binnen drie dagen bij de officier van justitie is. De officier van justitie heeft dan tien dagen de tijd om te beslissen of jij je rijbewijs terugkrijgt. Bij een eerste overtreding krijg je het 'roze papiertje' wel weer terug. Bij een derde of vierde keer dat je rijbewijs wordt ingevorderd kan dat andere gevolgen hebben zoals een onvoorwaardelijke rijontzegging.

Hart van Nederland/ANP

Beeld ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.