Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk vijfde verdachte betrokken bij overval kunstbeurs TEFAF

112

4 juli 2022, 21:17

Bij de overval op kunstbeurs TEFAF in Maastricht is volgens de politie waarschijnlijk een vijfde verdachte betrokken. Deze verdachte zou de toegangsbewijzen een dag van tevoren hebben gekocht voor de vier overvallers.

De politie meldt dat deze verdachte goed te zien is op camerabeelden van de kunstbeurs. Maandagavond besteedde het RTL5-programma Opsporing NL aandacht aan de zaak.

Vorige week dinsdag overvielen vier mensen op klaarlichte dag de kunstbeurs. Ze namen meerdere juwelen mee. Twee mensen werden dinsdag nog opgepakt. Zij zijn woensdag vrijgelaten en zijn niet langer verdachte in de zaak. Alle verdachten zijn dus nog op de vlucht.

Hamer en automatische vuurwapens

Uit de maandagavond op RTL getoonde beelden blijkt, dat de mannen afzonderlijk zijn binnengekomen in het beursgebouw. Ze hoefden slechts een toegangsbewijs te laten zien en konden ongehinderd hun weg vervolgen. Eenmaal binnen liepen de vier samen naar de juwelier, waarbij een van hen een grote hamer onder zijn jas vandaan haalde en insloeg op de vitrine met juwelen. De anderen hielden mensen in de omgeving onder dreiging van automatische vuurwapens.

Een van de bezoekers probeerde de man met de hamer weg te trappen van de vitrine en even later wilde hij hem met een vaas te lijf gaan. Maar hij koos eieren voor zijn geld toen twee vuurwapens en een hamer op hem werden gericht.

De verdachten, die een vermomming droegen, vluchtten uiteindelijk op elektrische steps en stapten verderop waarschijnlijk in een auto.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.