Terug

Volg Hart van Nederland

Man in Groningen aangehouden na bedreiging met wapen, situatie onder controle

112

27 okt 2022, 11:03

In Groningen waren agenten donderdagochtend druk met een vuurwapengevaarlijke man in de buurt van de Soerabajastraat en Floresstraat. Hij had iemand bedreigd. Omwonenden werd met klem geadviseerd binnen te blijven en hun woning niet te verlaten. De politie liet rond het middaguur weten de situatie onder controle te hebben en een verdachte te hebben aangehouden.

Een melding van een mogelijk schietincident kwam rond 09.45 uur bij de politie binnen. Daarop is de omgeving van de Soerabajastraat en de Floresstraat afgezet. De politie laat weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er iemand bij het schietincident gewond is geraakt. Bovendien is er bij de aanhouding van de verdachte ook geen gewonde gevallen.

'Blijf uit de buurt'

De verdachte hield zich schuil in een woning en dreigde met een voorwerp dat lijkt op een vuurwapen. De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat de man met een wapen uit een raam aan zwaaide. De man heeft zelfs met zijn zelf omgebouwde gasalarm-wapen schoten gelost richting de politie. De agenten hebben niet teruggeschoten. Gezien de aard van de melding en de situatie ter plekke werden meerdere specialistische diensten, zoals politiehelikopters, politiehondengeleiders en de Dienst Speciale Interventie ingeschakeld.

Toen de specialistische eenheden aankwamen, weigerde de man echter mee te werken en vluchtte hij zijn woning in. Er werd tevergeefs zelfs een onderhandelaar ingezet. Rond het middaguur kwamen de eenheden toch de woning van de man binnen. "Daarbij hebben we gebruik gemaakt van desoriënterende middelen. Met veel lawaai, zoals het intrappen van een deur of het kapot maken van ramen. Uiteindelijk is de man met behulp van een stroomstootwapen aangehouden", aldus een politiewoordvoerder.

Niemand is gewond geraakt gedurende de hele situatie. Wel is de verdachte aangehouden. "Het gaat om een 62-jarige man uit Groningen. We gaan hem verhoren en we doen onderzoek naar de toedracht van de bedreiging en het incident rond de woning", laat de politie tot slot weten.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.