Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder doodgereden motoragent Arno: 'In de rechtbank hou ik m'n hart vast'

Moeder doodgereden motoragent Arno: 'In de rechtbank hou ik m'n hart vast'

112

5 sep 2022, 11:00

Een grote foto, witte en zwarte ballonnen, een spandoek, en hesjes met daarop 'Justice4Arno'. Bij de rechtbank in Rotterdam is het maandag duidelijk dat het gemis van motoragent Arno de Korte een jaar nadat hij werd doodgereden nog steeds enorm is. Naasten willen gerechtigheid: "Het is duidelijk wat er is gebeurd", aldus zijn moeder Joke de Korte.

De opkomst is groot bij de rechtbank, waar maandag de strafzaak begint tegen de vrachtwagenchauffeur die terechtstaat voor de dodelijke aanrijding van Arno in juli vorig jaar. Naast familie en vrienden, zijn ook veel collega's van Arno in de rechtbank aanwezig.

Moord?

De 47-jarige chauffeur Willem M. uit Melissant (Zuid-Holland) wordt verdacht van moord. De moeder van Arno kan de verdachte maandag voor het eerst in de ogen kijken. "Of hij ook mij aankijkt, weet ik niet. Maar dat doet er niet toe", zegt ze tegen Hart van Nederland.

Joke is er niet gerust op dat de verdachte zijn verantwoordelijkheid zal nemen. "Ik heb het idee dat hij gaat zeggen dat hij niet de schuldige is. Ik denk niet dat hij de verantwoordelijkheid gaat nemen", zegt ze. "Of hij ook voor moord veroordeeld zal worden, weet ik niet. Ik hou m'n hart vast, want ik ben heel bang dat hij die veroordeling niet zal krijgen."

'Motor vloog de lucht in'

Arno werd op 7 juli 2021 aangereden op de Waalhavenweg in Rotterdam nadat hij de verdachte een stopteken gaf. Na de aanrijding is de motoragent meters meegesleurd. Joke heeft op beelden gezien dat Arno's motor "in de lucht vloog", "maar Arno zag je niet meer". Ze laat weten dat ze niet kan bevatten dat de chauffeur is doorgereden.

Aanvankelijk werd M. vervolgd voor doodslag. In april is de tenlastelegging gewijzigd in een moordaanklacht. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er genoeg bewijzen dat M. de motoragent bewust en opzettelijk heeft aangereden.

M. werd eerder veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf, omdat hij in 2015 een motoragent aanreed met zijn truck. In 2020 reed hij een 79-jarige vrouw dood, maar die zaak werd door het OM geseponeerd. "Wij nemen het de overheid heel erg kwalijk dat hij nog steeds op die auto zat en zijn rijbewijs nog had", aldus Joke.

Gemis

Het gemis van Arno is vandaag de dag nog steeds heel erg groot, vertelt Joke. "Wij waren met z'n allen heel hecht. Ik kan niet begrijpen dat hem dit is overkomen." Arno's moeder, schoonzus en een nichtje maken tijdens de eerste zittingsdag gebruik van hun spreekrecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.