Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder dodelijk incident Kampen aangehouden door politie

112

14 okt 2022, 15:53

De vrouw die donderdagmiddag met twee kinderen te water raakte aan de Loswal in Kampen, zit vast. Dat meldt de politie. Het zou gaan om de moeder. Een meisje van 1 jaar oud, kwam bij het incident om het leven.

De moeder en het andere kind dat te water raakte zijn niet lichamelijk gewond geraakt bij het incident. Dat geldt ook voor nog twee kinderen die bij het incident betrokken waren, maar op de kant bleven.

Slachtofferhulp

De kinderen krijgen "de hulp die nodig is", aldus de politie. Ook omstanders die hebben geholpen bij het incident is slachtofferhulp aangeboden. Donderdag vertelde de politie dat zij onder de indruk waren van het DHL-personeel dat direct te hulp schoot.

"Toen wij ter plaatse kwamen was de reddingsactie al in volle gang", vertelde een politiewoordvoerder eerder aan Hart van Nederland. Meerdere medewerkers sprongen in het water om de mensen weer op de kade te krijgen..

Meerdere scenario's

De hulpdienst krijgt veel vragen over het drama van donderdag. Het politieonderzoek loopt nog. Omdat de politie rekening houdt met meerdere scenario's, is de vrouw aangehouden en wordt ze gezien als verdachte in de zaak.

De moeder zit vrijdagmiddag nog vast in volledige beperkingen, wat betekent dat ze geen contact met de buitenwereld mag opnemen behalve een advocaat. Ze wordt vrijdagmiddag voorgeleid door de rechter-commissaris. De verdere toestand van de vrouw is niet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.