Terug

Volg Hart van Nederland

Minderjarige jongen verantwoordelijk voor dreigmail naar basisschool Arnhem

112

3 juni 2022, 15:37

Een minderjarige jongen is verantwoordelijk voor de dreigmail aan een Arnhemse basisschool. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt. De school bleef gesloten vanwege het dreigende bericht.

De mail kwam donderdagavond binnen bij de school. Er is toen direct een politieonderzoek gestart. De school is vrijdag gesloten gebleven, net als vier omliggende onderwijslocaties.

Niet aangehouden

Er is geen sprake geweest van een reële dreiging. De politie schrijft dat het mails als deze 'logischerwijs wel uiterst serieus neemt en er geen risico wordt genomen'. Vanwege zijn leeftijd is de jongen niet aangehouden. Er wordt nog bepaald welke passende vervolgstappen er moeten worden genomen.

Burgemeester Ahmed Marcouch reageert opgelucht. "Ik begrijp dat ouders geschrokken zijn en dat deze dreigende situatie veel impact heeft op hen, hun kinderen en de leerkrachten. We hebben contact met de school en ondersteunen hen om hiermee om te gaan. Mijn complimenten voor de politie en hun daadkrachtige optreden."

De school gaat dinsdag weer open.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.