Terug

Volg Hart van Nederland

Jongen (15) rijdt met alcohol op en zonder rijbewijs man het ziekenhuis in

112

11 dec 2022, 11:47

Bij een aanrijding in het Friese Damwâld is zondagochtend een 22-jarige man uit Kollum ernstig gewond geraakt. De bestuurder van de auto zou een 15-jarige jongen zonder rijbewijs zijn, maar de politie wil alleen bevestigen dat het om een minderjarige jongen gaat. Ook was hij onder invloed van alcohol, zo meldt de politie aan Hart van Nederland. Daarnaast ramde de beschonken tiener nog eens drie andere voertuigen.

Het ongeluk vond zondagavond plaats rond 05.20 uur op de kruising van de Haadwei met de Doniawei in het Friese dorp.

Het aangereden slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een bijrijder van de betrokken auto, een 20-jarige man uit Damwâld, is lichtgewond geraakt en ook naar het ziekenhuis gebracht. Naast twee slachtoffers zorgde de tiener zonder rijbewijs voor meer ravage. Zo ramde hij nog drie auto's en raakte straatmeubileur beschadigd, aldus de politie.

De minderjarige bestuurder is opgepakt en wordt verhoord.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat het slachtoffer uit Kollum 20 jaar was vanwege verkeerd aan Hart van Nederland verstrekte informatie.

ANP

Beeld: CAMJO media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.