Terug

Volg Hart van Nederland

Marechaussee pakt drie verdachten mensensmokkel op

Marechaussee pakt drie verdachten mensensmokkel op

112

12 okt 2022, 10:59

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag drie mensen opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Twee op Schiphol, en een in Venlo, maakte de dienst woensdag bekend.

Op Schiphol werden een 40-jarige man uit Rotterdam en een vermoedelijk minderjarige jongen aangehouden voor mensensmokkel en identiteitsfraude. Het tweetal reisde samen vanuit Griekenland naar Nederland. De bemanning van het vliegtuig alarmeerde de marechaussee omdat beiden zich opvallend gedroegen.

De Rotterdammer is aangehouden wegens mensensmokkel en de minderjarige jongen, die op een Nederlandse identiteitskaart van iemand anders reisde, voor identiteitsfraude. Ook vond de marechaussee bij de jongen een Grieks vreemdelingendocument.

Bij Venlo vatte de marechaussee maandagavond tijdens een controle een Roemeense chauffeur in zijn kraag. In de auto zaten een man, vrouw en een kind zonder reisdocument. De chauffeur vertelde dat hij het drietal moest afleveren in Duinkerken. Toen hij bovendien zei het drietal niet te kennen, werd hij aangehouden voor mensensmokkel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.