Terug

Volg Hart van Nederland

Gaat verdachte voor doodrijden Melissa vrijuit? Geen straf is voor haar broer 'ook oké'

112

4 jan 2023, 23:16

Het was een bijzonder moment in de rechtszaal, twee weken geleden: voormalig kickbokskampioen Robin van Roosmalen (33) knuffelt met de man die verdacht wordt zijn zus Melissa te hebben doodgereden. Een dag voor de uitspraak vertelt Robin in een openhartig interview met Hart van Nederland hoe hij de kracht vond om de verdachte vrachtwagenchauffeur te vergeven, ondanks het enorme verdriet om het verlies van zijn dierbare zus.

Het is 13 januari 2021 als de auto waarin Robin en zijn zus Melissa zitten komt stil te vallen, uiterst rechts op de vluchtstrook van de A2 bij Utrecht. Volgens het Openbaar Ministerie reed de verdachte met zijn vrachtwagen met ruim 80 kilometer per uur en zonder te remmen in op de auto. Robin raakt gewond, maar Melissa is er slechter aan toe: zij komt te overlijden door de klap, op slechts 29-jarige leeftijd.

"Die zwarte dag kan ik niet meer terugdraaien", vertelt Robin over dat moment. "Voor mij is het gemis van mijn zus enorm groot, juist in de maand januari. Dit zijn voor mij hele zware dagen." De twee hadden een goede band en Robin had veel steun aan haar. "Ze was mijn support in mijn carrière, ze was mijn grote zus, een moeder. Er zijn maar heel weinig mensen die haar kunnen evenaren, ze had een prachtig hart."

Vergeving

De zevenvoudig kickbokskampioen stopte vanwege zijn verwondingen door het ongeval met zijn sport. Maar de verdachte kwaad wensen, dat doet Robin niet meer. "Om met wrok te leven is voor mijzelf niet goed. Dan kan ik het niet loslaten. En dan kan ik ook zelf niet verder", vertelt hij.

Uiteindelijk besluit hij de man te vergeven. "Nadat ik de verdachte vrachtwagenchauffeur zijn verhaal heb gehoord twee weken in de rechtszaal en hem zag, zijn emotie zag en verdriet hoorde, zag ik dat hij ook een zware last op zijn schouder draagt. Hij meende het oprecht. Toen was er iets dat in mij veranderde. Ik wilde wel de persoon zien die dat heeft aangericht, om te kijken of het iets met hem heeft gedaan. Dat maakte voor mij een heel verschil. Ik voelde ook zijn leed."

Celstraf

Tijdens de vorige zitting in de rechtszaak omhelst Robin de verdachte. "Dat vond de verdachte ook mooi. Het was een emotioneel moment, voor hem en voor mij. Ik hoop dat hij ook verder kan met zijn leven. Het is niet fijn voor hem dat hij ook die last op zijn schouder blijft dragen. De verdachte zegt dat het een ongeluk is, en dat geloof ik ook. Ook de emoties die hij erbij toonde waren oprecht. Nu kan ik het afsluiten."

Robin is niet van plan om donderdag bij de uitspraak aanwezig te zijn. De Officier van Justitie eist een celstraf van een jaar plus een rijontzegging van vier jaar tegen de 45-jarige verdachte. "De uitspraak van de rechter maakt mij eigenlijk niet meer uit. Ik ga er ook niet heen. Het is niet in mijn handen. Als hij geen straf krijgt, is het ook oké voor mij."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.