Terug

Volg Hart van Nederland

Meeste klimaatactivisten nog vast na bezetting UvA-gebouw

112

17 jan 2023, 12:11

Een groot deel van de gearresteerde klimaatactivisten zit dinsdag nog vast. Het gaat om 19 van de 30 mensen, zij worden nog door de politie gehoord. Zij werden maandagavond opgepakt na de ontruiming van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam.

Maandagmiddag werd het pand aan de Turfdraagsterpad door de groep activisten bezet. Zij eisten dat de universiteit de banden met Shell zou verbreken. Rond de klok van 20.30 uur begon de mobiele eenheid met de ontruiming, omdat de UvA aangifte had gedaan van huisvredebreuk.

De klimaatactivisten kregen de kans om zelf weg te gaan, maar deden dit niet. Uiteindelijk heeft de ME alles iets na 23.00 uur ontruimd.

Vrij komen

De politie laat weten dat de elf arrestanten die wel zijn vrijgelaten, wel verdacht blijven voor het feit waarvoor ze zijn aangehouden. De rest van de groep zal naar verwachting van de politie in deze dagen vrij komen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.