Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere meldingen van 'needle spiking' tijdens Vierdaagsefeesten

Meerdere meldingen van 'needle spiking' tijdens Vierdaagsefeesten

112

25 juli 2022, 10:40

Meerdere vrouwen zouden slachtoffer zijn geworden van 'needle spiking' tijdens de Vierdaagsefeesten rondom de Nijmeegse 4Daagse. Dat meldt De Gelderlander. Zij hebben met meerdere slachtoffers gesproken.

De politie zou zelf twee meldingen binnen hebben gekregen. In appgroepen van feestgangers gingen al sinds begin vorige week waarschuwingen rond. De Gelderlander sprak met meer slachtoffers.

"Mijn benen werden zwaar en opeens ging mijn kaak helemaal trillen", zegt de 16-jarige Ytaina Verkaart tegen de regionale krant. De volgende ochtend werd ze wakker met hevige jeuk aan haar been en ziet een prikplek. Ze is mogelijk geprikt met een naald met drugs erin.

Drugs

Een 18-jarige vrouw uit Venray zegt ook te zijn geprikt. Ze voelde de prik, maar zag niet waar het vandaan kwam. Al snel werd ze misselijk. In het ziekenhuis is een lichte vorm van drugs gevonden.

Afgelopen week werd een Georgische man uit Den Haag veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden wegens 'needle spiking' op een festival in Den Haag.

Geen onderzoek

De politie van Nijmegen bevestigt aan Hart van Nederland dat er twee meldingen zijn binnengekomen. Er is geen aangifte gedaan, aldus een woordvoerder. De politie doet geen verder onderzoek, omdat er geen hard bewijs is gevonden en dit ook moeilijk te vinden is.

In juni werd op festival Den Haag outdoor een 31-jarige man aangehouden die verdacht werd van 'needle spiking'. Dit was opmerkelijk, omdat tot nu toe structureel bewijs ontbrak in zaken hierover. De politie liet toentertijd weten dat de zaak een hoge prioriteit had.

Eerder werd al duidelijk dat er een toename was van het aantal meldingen van 'needle spiking' in Nederland. Het Trimbos-instituut adviseert evenementenbezoekers nadrukkelijk om medische hulp in te schakelen bij een vermoedens van drogeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.