Terug

Volg Hart van Nederland

Flinke schade en uitval buslijnen na felle brand in busstalling Utrecht

112

13 jan 2023, 07:02

Door een brand in de busstalling Westraven in Utrecht is het busvervoer in de stad en omgeving vrijdag urenlang verstoord geweest. Een groot aantal lijnen in de stad kon niet uitrijden. Ook naar een aantal omliggende plaatsen reden geen bussen. Rond 11.00 uur kwam de normale dienstregeling weer op gang.

Door de brand, die in de vroege ochtend uitbrak, zijn twaalf dieselbussen uitgebrand. Niemand raakte gewond. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg op het nabijgelegen kantoor, de werkplaats en naastgelegen gebouwen. De brandweer had de brand omstreeks 07.30 uur onder controle.

'Het is een ravage'

Er is veel rookschade aan de busstalling aan de Griffioenlaan. "Het is een ravage", zei een woordvoerder van de veiligheidsregio eerder vrijdag. Volgens de getroffen vervoerder Qbuzz ging bij de brand ook een extra lange bus verloren en heeft dit "direct impact" op lijn 28. Deze loopt van het Science Park naar Vleuten via Utrecht Centraal. Maar Qbuzz zegt hard te werken aan een oplossing hiervoor. Naast regulier onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft Qbuzz ook een externe schade- en brandexpert ingeschakeld om onderzoek te doen.

ANP

Beeld: Menno Bausch

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.