Terug

Volg Hart van Nederland

Meerdere bedrijfspanden verwoest door felle brand in Venlo

112

7 mei 2023, 08:14

Enkele bedrijfsgebouwen aan de Voltastraat in Venlo zijn zaterdag verwoest als gevolg van een grote brand. De brand brak rond 17.15 uur uit en veroorzaakte een enorme vuurzee en grote zwarte rookwolken, die over de stad trokken. Rond 23.30 uur had de brandweer het vuur onder controle.

De brandweer bestreed de vuurzee met twee pelotons. Die bestaan elk uit vier blusvoertuigen en meerdere waterwagens. Alle toegangswegen zijn afgezet. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is onbekend.

Meerdere bedrijven in vlammen opgegaan

De zeer grote brand woedde in enkele loodsen waarin onder meer een steenbewerkingsbedrijf, een installatiebedrijf en een meubelmakerij gevestigd waren. Deze bedrijven kunnen volgens de brandweer als verloren beschouwd worden. Mogelijk zijn ook naastgelegen bedrijven aan de vlammen ten prooi gevallen, maar dat kon de woordvoerder van de brandweer zaterdagavond nog niet met zekerheid zeggen.

De Veiligheidsregio Limburg Noord riep inwoners van Venlo op ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De brandweer roept kijklustigen op niet naar de brand te komen kijken, en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.