Terug

Volg Hart van Nederland

Dikke zwarte rookwolken boven Venlo: meerdere loodsen in lichterlaaie

112

6 mei 2023, 19:44

In Venlo is zaterdag een zeer grote brand uitgebroken in enkele loodsen aan de Voltastraat. De brandweer sloeg groot alarm en bestrijdt de vuurzee met twee pelotons. Die bestaan elk uit vier blusvoertuigen en meerdere waterwagens. Alle toegangswegen zijn afgezet. Het treinverkeer van en naar Venlo richting Nijmegen is stilgelegd. Ook de N565 is afgesloten, aldus de brandweer.

De uitslaande brand veroorzaakt dikke rookwolken, die in de verre omtrek te zien zijn. Niemand raakte gewond.

Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer om meerdere loodsen waarin een steenbewerkingsbedrijf, een installatiebedrijf en een meubelmakerij gevestigd zijn. De vlammen lekken hoog uit het dak. "We komen moeilijk bij de brand", zei de woordvoerder van de brandweer. Hij vreest dat het vuur overslaat naar een pand waar asbest in zit.

De brand brak rond 17.15 uur door nog onbekende oorzaak uit. Tijdens de brand zijn volgens de brandweer meerdere knallen gehoord, mogelijk van ontploffende gasflessen. "Voorlopig zijn we nog wel even bezig met blussen", zei de woordvoerder. "Het gaat ettelijke uren duren, voor we überhaupt kunnen nadenken over een brand meester."

Ramen en deuren sluiten

De Veiligheidsregio Limburg Noord roept inwoners van Venlo op ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Vooralsnog trekt de rook alleen over het bedrijventerrein, aldus de woordvoerder. De brandweer verricht metingen naar mogelijk gevaarlijke stoffen in de rook.

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.