Terug

Volg Hart van Nederland

'Meer woninginbraken na coronaperiode'

112

22 dec 2022, 07:33

Inbrekers hebben de weg naar woningen hervonden. Na jaren waarin het aantal woninginbraken steeds afnam, constateert de politie voor het eerst sinds 2014 een stijging.

"Dit jaar zal zo’n 4 procent meer woninginbraken tellen dan 2021", zegt Sybren van der Velden Walda, landelijk projectleider Woninginbraak van de Nationale Politie, in De Telegraaf.

En dan moeten de feestdagen nog komen. "Nu alle coronamaatregelen weg zijn, zijn veel mensen tijdens de feestdagen niet thuis", aldus Van der Velden Walda, die meldt dat er in de eerste vijftig weken van dit jaar 23.769 woninginbraken zijn geregistreerd.

ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.