Terug

Volg Hart van Nederland

Meer explosief materiaal aangetroffen in flat Spijkenisse, omwonenden opnieuw op straat

112

1 dec 2022, 17:09

In de woning in de Mizarstraat in Spijkenisse, waar woensdag ongeveer 50 gram van de explosieve stof TATP werd gevonden, is bij het politieonderzoek donderdag nog meer van hetzelfde materiaal aangetroffen. Opnieuw moeten bewoners het pand uit.

Het gaat om twaalf ontruimde woningen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat de nieuw aangetroffen stof tot ontploffing laten brengen, net zoals ze dat woensdagavond deden. Naar verwachting kunnen de bewoners daarna weer terug naar hun woningen.

Aanhoudingen

De eerste lading explosieven werd woensdag gevonden na de aanhouding van een 33-jarige man uit Spijkenisse, hij zou een 38-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met een mogelijk vuurwapen. Ook een 32-jarige vrouw is opgepakt.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.