Terug

Volg Hart van Nederland

Meer dan honderd verwaarloosde dieren gevonden in Limburgse woning

Meer dan honderd verwaarloosde dieren gevonden in Limburgse woning

112

1 juli 2022, 17:41

Voor de derde keer in twee jaar tijd zijn er dieren weggehaald bij een woning in de Limburgse gemeente Bergen. Deze week werden er meer dan honderd verwaarloosde dieren aangetroffen in de woning. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de politie de dieren in in bewaring genomen. Ze roepen de gemeente op om meer te doen tegen de eigenaren van de weggehaalde dieren.

Dinsdag werden in de woning vijf verwaarloosde honden, meerdere cavia's, muizen, kippen en andere vogels en meer dan honderd vissen aangetroffen. Alle dieren werden onder beroerde omstandigheden gehouden. De honden zaten onder de vlooien, de vissen en amfibieën verbleven in zwaar vervuild water, de cavia’s, muizen en vogels werden in slechte, vieze kooien gehouden.

De dieren zijn allemaal ondergebracht bij opvanglocaties waar ze de juiste zorg en tijdelijk onderdak krijgen. Alle kosten hiervoor worden, net zoals de vorige keren, verhaald op de eigenaren.

Inspectiedienst en politie vragen gemeente om in te grijpen
Eindeloze reeks dieren weggehaald op adres in gemeente Bergen

Inspectiedienst en politie vragen gemeente om in te grijpen Eindeloze reeks dieren weggehaald op adres in gemeente Bergen

Bekend adres

Het is namelijk niet de eerste keer dat de eigenaren bezoek kregen van de inspectie. Twee keer eerder werden na meerdere waarschuwingen grote hoeveelheden dieren op het adres meegenomen vanwege soortgelijke misstanden.

Ondanks boetes en bestuursrechtelijke maatregelen én een proces-verbaal van de politie, leren de bewoners van het huis niet van hun fouten en nemen ze elke keer opnieuw veel dieren in huis.

Hulpverlening

De dieren zijn overigens niet in beslag genomen. Voor deze bevoegdheid heeft de LID in dit geval niet gekozen. "Zodra de dieren weer gezond zijn, de woning netjes is opgeruimd en alle kosten betaald zijn, kunnen ze weer terug", aldus de woordvoerder. "Maar dit is nu wel al de derde keer."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.