Terug

Volg Hart van Nederland

Maurice de Hond eist verbod op podcast en film over Deventer moordzaak

112

7 dec 2022, 08:11

Opiniepeiler Maurice de Hond eist een verbod op de podcast over de Deventer moordzaak en de bijbehorende film De Veroordeling. Hij spant een rechtszaak aan tegen de makers.

De Hond wil hiermee bewijzen dat de podcastreeks en de film hem in een kwaad daglicht zetten. Jarenlang beet hij zich vast in de moordzaak uit 1999. In die zaak is Ernest Louwes veroordeeld en heeft zijn straf daarvoor inmiddels uitgezeten Maar volgens De Hond is niet Louwes de moordenaar, maar een klusjesman van het slachtoffer.

Geen bewijs

De Hond herhaalt die beschuldigingen keer op keer in de media, ook al is er geen duidelijk bewijs voor. De opiniepeiler vindt dat hij met z'n theorieën in de podcast en film onterecht wordt weggezet als leugenaar. Naast een verbod eist De Hond ook een rectificatie en schadevergoeding. De Hond heeft eerder contact opgenomen met de makers en zijn bevindingen gedeeld, maar hij heeft daar naar eigen zeggen niets van teruggezien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.