Terug

Volg Hart van Nederland

Man wil inbrekers tegenhouden, maar wordt op hoofd geslagen met hamer

112

21 dec 2022, 19:47

Twee mannen hebben dinsdagnacht ingebroken bij een juwelier op de Hekelstraat in Alkmaar. Toen een getuige langs kwam lopen en naar hen riep dat ze moesten stoppen, sloeg een van de mannen hem op het hoofd met een hamer.

De inbrekers gebruikten twee hamers om de zaak binnen te komen en de vitrines open te slaan. Terwijl ze de sieraden buit maakten, kwam een man langslopen die hen "maande te stoppen", aldus de politie. Vervolgens gingen de inbrekers en de getuige elkaar te lijf.

Signalement

De man raakte hierdoor ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Nadat ze hem met de hamer op het hoofd sloegen, renden de verdachten naar een scooter met afgeplakt kenteken die klaarstond om mee te vluchten. Volgens de politie vluchtten ze in de richting van het Verdronkenoord.

Eén van de verdachten is een donkergetinte man, gekleed in een zwart regenpak met fluoriderende strepen op de rug en kan gewond zijn aan zijn gezicht. De andere verdachte is een lichtgetinte man, ook gekleed in een zwart regenpak met fluoriderende strepen op de rug. maar hij droeg ook een zwarte rugzak, die lijkt op een knapzak zonder stok. Beide verdachten zijn ongeveer 1.80 meter en tussen de 18 en 25 jaar oud.

'Stop, politie!'

"Ik was net klaar met werken en had de pub waar ik werk dichtgegooid. Samen met mijn vriend ging ik een broodje halen in de straat waar de juwelier zit", vertelt een ooggetuige, die anoniem wil blijven, aan Hart van Nederland.

Terwijl ze een broodje aan het bestellen zijn, horen ze gerinkel buiten. "We zagen een persoon met een groot voorwerp de ruit inslaan. Een dappere voorbijganger riep: 'Stop, politie! Stop, politie!'" Even later ziet de ooggetuige de jongens de straat uit rennen en de man die 'Stop, politie' riep gewond op de grond liggen. "Ik ben meteen met mijn vriend hulp gaan verlenen en heb de man op de zijligging gelegd", vertelt ze.

Ze hoopt dat de beelden die ze heeft gemaakt van de inbrekers de politie verder kunnen helpen. "Ik ga binnenkort wel langs bij de vrouw van de juwelier, maar ze zal nu wel genoeg aan haar hoofd hebben. Ik begrijp echt niet hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Het was gewoon een dinsdagnacht", zegt de ooggetuige.

Oproep

De politie roept getuigen die meer weten en de signalementen in combinatie met de scooter herkennen op zich te melden.

Beeld: Phie Jewels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.