Terug

Volg Hart van Nederland

Man verdronken in zee bij Texel, rode vlag gehesen

Man verdronken in zee bij Texel, rode vlag gehesen

112

29 juli 2022, 17:09

Een nog onbekende zwemmer is vrijdagmiddag verdronken in de zee voor de kust van Den Burg op Texel. De man is na een redding uit zee nog gereanimeerd op het strand, maar hulp mocht niet meer baten, aldus de Kustwacht op het Waddeneiland.

Ter hoogte van de plek waar het ongeluk gebeurde is nu de rode vlag gehesen op het strand, wat betekent dat zwemmen daar verboden is.

Massale uitruk hulpdiensten

De zwemmer raakte even voor 14.00 uur vermist. De reddingsbrigade en de kustwacht rukten meteen uit met boten. Ook een Kustwachtvliegtuig en de traumahelikopter zijn ingezet. Na korte tijd werd de zwemmer gevonden.

Volgens de reddingsbrigade is hij mogelijk in zee in een mui terechtgekomen. Een mui is een ruimte voor de kust tussen twee zandbanken in, waarin een sterke stroming staat.

ANP

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.