Terug

Volg Hart van Nederland

Man vast voor explosies bij woningen Hoef en Haag en Tienhoven

Man vast voor explosies bij woningen Hoef en Haag en Tienhoven

112

7 juli 2022, 20:27

De politie heeft donderdag een 42-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij explosies bij woningen in Hoef en Haag en Tienhoven in Utrecht. Ook is deze man volgens de politie vermoedelijk betrokken bij "de dreiging op andere woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag".

De politie geeft verder geen informatie vrij omdat de verdachte in beperkingen zit. Dit houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Drugsmilieu

Eerder maakte de politie al bekend dat er "op basis van het eerste onderzoek" sterk rekening mee wordt gehouden dat de incidenten bij de woningen te maken hebben met een conflict in het drugsmilieu. "Om herhaling te voorkomen hebben politie en Openbaar Ministerie dreigingssignalen gedeeld met meerdere gemeenten uit Midden-Nederland. Op basis van die signalen zijn deze woningen voor langere duur gesloten."

De explosie in Hoef en Haag vond zaterdag 2 juli plaats in de 2e Poortstraat, de explosie in Tienhoven was op 3 juli aan de Westbroekse Binnenweg.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.