Terug

Volg Hart van Nederland

Man steekt band politieauto lek, bedreigt vrienden die hem erop aanspreken met mes

Man steekt band politieauto lek, bedreigt vrienden die hem erop aanspreken met mes

112

15 jan 2023, 11:32

In het Zeeuwse Kruiningen is de politie zaterdagavond op zoek gegaan naar een 21-jarige man. Hij liet zijn auto niet controleren toen agenten daarom vroegen en sloeg in plaats daarvan op de vlucht. De politie vatte hem in de kraag toen hij daarna nog twee delicten pleegde.

Rond 22.30 uur wilden agenten de auto van de man controleren. In plaats van mee te werken, reed hij weg. Even later werd zijn auto leeg aangetroffen in Yerseke, even verderop. In de auto vonden agenten het rijbewijs van de man, waarna ze naar zijn woning reden.

Band lek en bedreiging met mes

Daar aangekomen troffen ze de ouders van de man. Zij beloofden de agenten dat ze hun zoon naar het politiebureau zouden sturen. Terwijl het gesprek gaande was, ging het autoalarm van de politieauto af. Toen de agenten keken wat er aan de hand was, bleek één van hun banden te zijn lekgestoken. De wegenwacht kon de situatie snel weer oplossen.

Ondertussen kwam bij de agenten een melding binnen van een bedreiging met een mes in Yerseke. De agenten reden naar het dorp en arresteerde de verdachte, die de eigenaar van de leeg aangetroffen auto bleek te zijn. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.

Stoer?

De 21-jarige man uit Kruiningen bleek trots tegen zijn vrienden te hebben verteld dat hij de band van een politiewagen had lek gestoken. Zijn vrienden vonden het minder stoer en spraken hem aan op zijn actie. Hierop was de discussie zo hoog opgelopen, dat de 21-jarige zijn vrienden bedreigde met een mes.

Getuigen hebben verklaringen afgelegd bij de politie en de persoon die bedreigd werd met het mes heeft aangifte gedaan. De politie heeft aangifte gedaan van vernieling van de dienstauto. Het mes is door agenten in beslag genomen. De 21-jarige verdachte zit nog vast en wordt zondag door rechercheurs gehoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.