Terug

Volg Hart van Nederland

Man in Tilburg sloopt politieauto en bedreigt agenten met tuinslang

Man in Tilburg sloopt politieauto en bedreigt agenten met tuinslang

112

9 jan 2023, 11:23

Een 40-jarige verwarde man uit Tilburg heeft het afgelopen weekend wel heel erg bont gemaakt. Tijdens een verkeerscontrole begint hij een politieauto te slopen en bedreigt hij de twee agenten in het voertuig met een tuinslang. Het kost de dienders aardig wat moeite om de man uiteindelijk in boeien te slaan.

De twee politieagenten zijn zondagavond bezig met een verkeerscontrole op de Veldhovenring in het noorden van de stad als zij uit het niets door de man worden gestoord. Zonder waarschuwing begint de man met het vernielen van de dienstwagen. Zo haalt hij de kap van een van de spiegels en gooit die kapot op de grond. Daarna haalt hij een stuk tuinslang tevoorschijn en maakt zwaaiende bewegingen in de richting van de agenten.

Taser en pepperspray

De agenten nemen de situatie serieus en trekken hun wapens. Een agent heeft zijn taser in de aanslag, de ander heeft een busje pepperspray in zijn handen. Ze waarschuwen de man dat hij moet stoppen en dat hij de tuinslang moet neerleggen. De man weigert en probeert de agenten meerdere keren met de slang te raken. Een van de agenten ziet een opening en spuit pepperspray in het gezicht van de verdachte.

De man heeft last van zijn ogen en stopt met de zwaaiende bewegingen. Dan zijn de agenten er nog niet, de man blijft zich verzetten. Met moeite weten ze de man in te rekenen en hem mee te nemen naar het bureau.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.