Terug

Volg Hart van Nederland

Man dringt woning Kamerlid Van Haga binnen: 'Het gaat veel te ver nu'

Man dringt woning Kamerlid Van Haga binnen: 'Het gaat veel te ver nu'

112

23 juni 2022, 16:32

Een man is donderdagmiddag de woning van Kamerlid Wybren van Haga binnengedrongen. Dat zei de fractievoorzitter van BVNL tijdens het stikstofdebat in de Tweede Kamer. Van Haga doet een oproep aan zijn medepolitici om te stoppen met elkaar voor van alles uit te maken. "Het gaat veel te ver nu."

"Een uur geleden is een man mijn huis binnengedrongen", vertelt Van Haga in de Tweede Kamer. "Politie erbij, ontzettend vervelende situatie."

Gevaarlijk

Het Kamerlid is er duidelijk door geraakt. "Ik was net misschien nogal wat emotioneel toen de heer Klaver woorden giftig en hondenfluitje gebruikte", zegt hij in interruptie op de GroenLinks-leider, "Over en weer zijn er natuurlijk allerlei dingen die worden gezegd." Zo zet Van Haga Jesse Klaver ook vaak weg als oud-communist, en andersom wordt Van Haga huisjesmelker genoemd. "Maar ik denk dat het heel gevaarlijk is, en ik wil dat nog een keer benadrukken."

Al kunnen de heftige woorden van politici nog niet direct gelinkt worden aan het binnendringen door de man in de woning, roept Van Haga zijn collega's op om ermee te stoppen. "Alle fractievoorzitters krijgen alarmsystemen en hun huizen worden beveiligd", ziet Van Haga. "We moeten ermee stoppen, want het gaat veel te ver. En het leidt tot situaties waarbij onze gezinnen in gevaar komen."

Tegen Hart van Nederland geeft Van Haga aan niet te weten wat de man in zijn woning wilde. "Hij gaf aan dat hij op zoek was naar mij", aldus het Kamerlid.

Impact

GroenLinks-leider Klaver vindt het verschrikkelijk wat Van Haga is overkomen. "Heel veel sterkte met de situatie. We hebben helaas allemaal met bedreigingen te maken. Ik probeer er zelf zo min mogelijk over te spreken. Maar ik weet wat de impact daarvan is. Ik hoop dat de diensten er alles aan doen om de situatie onder controle te krijgen", aldus Klaver.

De politie kan om privacyredenen niet bevestigen dat er een man de woning van Van Haga is binnengedrongen. Volgens Van Haga is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid nu bezig om de zaak te onderzoeken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.