Terug

Volg Hart van Nederland

Man vermoordt eigen vrouw en eist nu haar erfenis op: 'Hij profiteert van haar dood'

Man vermoordt eigen vrouw en eist nu haar erfenis op: 'Hij profiteert van haar dood'

112

24 sep 2022, 12:12

Een man uit Beuningen die in 2015 zijn vrouw op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht, eist nu haar erfenis op. De plotselinge wending leidt tot veel verdriet bij de nabestaanden. "Dit is zo onrechtvaardig."

De 60-jarige Hetty Verink stierf in maart 2015 in haar woning aan de Nettenkoper in Beuningen. Voor haar dood werd ze wekenlang gemarteld, tot ze uiteindelijk na ernstig bloedverlies overleed. De rechtbank concludeerde dat de man die haar heeft vermoord, Hetty's toenmalige echtgenoot, kampte met diverse stoornissen en dat hij zijn daad zou hebben verricht onder invloed van een hevige psychose. Daarom kreeg hij geen gevangenisstraf, maar alleen tbs met dwangverpleging.

Erfeniskwestie

Volgens de wet kan een dader geen aanspraak maken op een erfenis als hij langer dan vier jaar de cel in moet. Voor een tbs-maatregel is er echter niets geregeld. De man heeft zich daarom nu gemeld als erfgenaam van de vrouw.

"Dit is zo onrechtvaardig", zegt de familie van de vermoorde vrouw tegen De Gelderlander. "Hij werkte niet. Samen hebben ze dus geen enkel vermogen opgebouwd. Bij een scheiding zou hij niets krijgen. Nu profiteert hij van haar dood, die hij zelf heeft bewerkstelligd", aldus de familie. Binnenkort dient het hoger beroep in de erfeniskwestie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.