Terug

Volg Hart van Nederland

Man die kinderen met bijl bedreigde na belletje trekken verdacht van poging tot doodslag

Man die kinderen met bijl bedreigde na belletje trekken verdacht van poging tot doodslag

112

28 juli 2022, 17:37

De man die afgelopen zaterdag in het Limburgse dorp Susteren twee kinderen achterna zat met een bijl en vervolgens een cafébezoeker met een bijl verwondde, wordt door justitie verdacht van poging tot doodslag en bedreiging. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag gezegd na berichtgeving hierover in De Limburger.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 59-jarige man uit Susteren met twee weken verlengd, aldus de woordvoerster.

Belletje trekken

Het incident deed zich zaterdagavond rond 21.00 uur voor in de Marktstraat in Susteren, in de buurt van een eetcafé. Het begon er volgens de krant mee dat een jongetje en meisje van 9 jaar aan het belletje trekken waren bij de woning van de man. Die ontstak in razernij en rende met een kleine bijl in zijn hand achter de wegvluchtende kinderen aan.

Een 55-jarige bezoeker van een naburig eetcafé wilde de man tegenhouden, maar werd toen aangevallen. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders slaagden er uiteindelijk in de man te overmeesteren en hem zijn bijl afhandig te maken, waarna hij aan de politie werd overgedragen.

ANP Foto ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.