Terug

Volg Hart van Nederland

Man betrapt met 46.000 euro in zijn bagage op Eindhoven Airport

Man betrapt met 46.000 euro in zijn bagage op Eindhoven Airport

112

28 okt 2022, 15:58

De Marechaussee Brigade Brabant-Zuid heeft een Poolse man aangehouden op Eindhoven Airport omdat ze hem betrapten met 46.550 euro contant in zijn koffer. De man verklaarde dat hij met het geld een Mercedes AMG en Ferrari wilde kopen in België, schrijft de brigade op Instagram.

"De man verklaarde sinds 2007 een eigen bedrijf te hebben in Polen en regelmatig cashbedragen op te nemen zodat hij zo min mogelijk op zijn bank wil hebben staan", zegt de Marechaussee. De man liet zijn rekeningen zien, maar "daar stonden meer leningen op dan eigen geld." Ze hebben ook zijn jaarrekening gezien, maar dat leverde een probleem op voor de agenten. "Daarnaast heeft hij zijn jaarrekening laten zien, maar door de Poolse taal was deze onleesbaar. Het geld zou van Poolse zloty zijn omgewisseld naar euro’s maar de verdachte kon dit niet aantonen." De man is aangehouden en er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van het geld.

Aangeven bij Douane

Reizigers die meer dan 10.000 euro op zak hebben moeten dit meestal aangeven bij de Douane. Bij te uitreizen van Nederland naar een andere EU-land hoef je het niet aan te geven . Wel kan de Douane u - bijvoorbeeld bij een controle - verplichten een 'kennisgevingsaangifte' te doen van geld, waardevolle goederen en documenten die betrekking hebben op vermogensbestanddelen met een waarde van € 10.000 of meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.