Terug

Volg Hart van Nederland

Man (24) verdacht van afpersen van meer dan 100 minderjarige meisjes met naaktbeelden

112

19 jan 2023, 16:53

Een 24-jarige man uit Etten-Leur wordt verdacht van het afpersen van meer dan honderd minderjarige meisjes. Hij verleidde de slachtoffers tot het sturen van naaktfoto's en perste ze vervolgens af. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend in de rechtbank van Breda.

De officier van justitie spreekt van het grootste onderzoek naar onlinemisbruik van minderjarigen ooit in Nederland. Op de computer van de man vond de politie 150 mappen met meisjesnamen. In sommige submapjes stonden wel duizenden foto's van een meisje, meldt de officier van justitie. "Hij heeft de levens van zijn slachtoffers tot een hel gemaakt", zei de aanklaagster.

Politieonderzoek

De politie is nog lang niet klaar met het onderzoek naar de verdachte. De identiteit van nog tientallen minderjarige meisjes moet nog worden achterhaald. De verdachte zou een van zijn slachtoffers ook hebben gevraagd om seks te hebben.

De aanleiding voor het onderzoek was een aangifte van een meisje uit Noord-Holland. Zij werd op haar 15e afgeperst.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.