Terug

Volg Hart van Nederland

Man (22) die vloeistof door hek Ter Apel spoot langer vast

Man (22) die vloeistof door hek Ter Apel spoot langer vast

112

9 sep 2022, 12:14

De 22-jarige man die afgelopen maandag een vloeistof door het hek van het asielzoekerscentrum (azc) in Ter Apel spoot, blijft zeven dagen langer vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten, meldt het Openbaar Ministerie. Op woensdag wordt besloten of de voorlopige hechtenis van de verdachte nog verder wordt verlengd.

Vijf mensen gewond

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van mishandeling, vanwege het spuiten van een bijtende vloeistof in het gezicht of tegen het lichaam van vijf mensen. Die raakten gewond door de nog altijd onbekende vloeistof. Ze werden nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Het gaat om twee medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), twee beveiligers en een bewoner van het azc.

Hoe de man de vloeistof door het hek heeft gespoten is nog onbekend. Ook het motief van de verdachte zonder vaste woon- en verblijfplaats is nog onduidelijk.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.