Terug

Volg Hart van Nederland

Man (18) opgepakt voor gooien vuurwerk naar agent in Tilburg

Man (18) opgepakt voor gooien vuurwerk naar agent in Tilburg

112

15 dec 2022, 14:12

De politie heeft woensdag een 18-jarige man uit Tilburg opgepakt op verdenking van het gooien van illegaal vuurwerk naar een agent. Dit zou gebeurd zijn in de onrust afgelopen zaterdag na de WK-wedstrijd tussen Marokko en Portugal.

Na afloop van de wedstrijd liep het centrum van Tilburg vol met vrolijk feestende supporters, maar "ook met mensen die zich niet aan de regels hielden", zo beschrijft de politie. Zo werd vuurwerk afgestoken en zaten mensen op auto's. De politie besloot de Cityring af te sluiten voor verkeer, waardoor een opstopping ontstond.

Nitraat uit autoraam gegooid

In deze opstopping besloten een aantal automobilisten te proberen op de Spoorlaan om te keren. "Toen een agent op een auto af stapte om de bestuurder hierop aan te spreken, ging het raampje van de persoon achter de bestuurder open en werd er brandend vuurwerk naar de agent gegooid."

De agent is niet gewond geraakt, het vuurwerk ging vlak voor haar langs. Maar volgens de politie was ze wel geschrokken en voelde ze zich onveilig. Het ging waarschijnlijk om een nitraat. In de auto lag nog meer vuurwerk. De man ging er met nog twee anderen uit de auto vandoor, maar is woensdag alsnog opgepakt. Hij zit nog vast.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.