Terug

Volg Hart van Nederland

Stille tocht Gino: duizenden mensen op de been ter ere van vermoorde jongen

112

8 juni 2022, 19:00

Duizenden mensen hebben vanavond meegelopen in een stille tocht ter nagedachtenis aan de 9-jarige Gino. De stoet trekt door Kerkrade, onderweg wordt een erehaag gevormd door 200 auto's en motoren.

De stille tocht is inmiddels afgelopen.

De stoet begint om 19.30 uur bij het Eurode Business Center en gaat naar de speeltuin waar de jongen vorige week woensdagavond voor het laatst is gezien. "De gekozen eindplek zorgt voor een respectvol en waardig eerbetoon voor Gino", aldus de gemeente.

Ondeweg vormen ongeveer 200 auto's en motoren een erehaag voor de jongen op de Roderlandbaan en Ailbertuslaan. Gino was namelijk gek op mooie wagens.

Dagenlang gezocht

Gino komt oorspronkelijk uit Maastricht, maar logeerde de laatste weken bij zijn oudere zus in Kerkrade omdat zijn moeder te ziek was om voor hem te zorgen. Vorige week kwam hij na het voetballen niet meer thuis. Er werd dagenlang gezocht naar de vermiste jongen.

Vrijdag werd de 22-jarige Donny M. aangehouden. Op zijn aanwijzingen werd Gino teruggevonden, op een steenworp afstand van het huis van de verdachte. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van ontvoering en moord. De politie onderzoekt op dit moment of er eventueel nog meer mensen betrokken zijn bij de dood van Gino.

Ook stille tocht in Maastrict

Donderdag wordt er nog een stille tocht gelopen voor Gino, dit keer in Maastricht. Deelnemers  wordt gevraagd lampjes, lichten en lampions mee te nemen om Gino in het licht te zetten. Gino was bang in het donker, daarom steken veel kinderen voor het ouderlijk huis aan de Gildenweg in Maastricht ook lampjes aan.

De stoet verzamelt om 18.30 uur bij de hoofdingang van Buurtcentrum Mariaberg aan de Anjelierenstraat in Maastricht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.