Terug

Volg Hart van Nederland

Zee van bloemen bij huis Gino in Maastricht: 'Ik ben over een weekje terug, zei hij'

Zee van bloemen bij huis Gino in Maastricht: 'Ik ben over een weekje terug, zei hij'

112

6 juni 2022, 15:13

Bij de ouderlijke woning van Gino in Maastricht heerst maandag grote verslagenheid. Voor de deur van het huis aan de Gildenweg ligt een zee van bloemen, knuffels en kaarsjes. Een buurvrouw heeft er een tent overheen gezet om te voorkomen dat alles nat wordt van de regen.

Voor de woningen verzamelen zich buurtbewoners die herinneringen uitwisselen aan het 9-jarige jongetje. Een buurvrouw die niet bij haar naam genoemd wil worden vertelt dat zij het jongetje geboren heeft zien worden. "Ik verschoonde zijn eerste luier", zegt ze. "Ik ben er kapot van."

Geen vlieg kwaad

Gino speelde heel vaak buiten, was bang en timide, en werd soms door andere kinderen in de buurt geslagen, vertelt een andere buurvrouw. "Zelf deed hij geen vlieg kwaad. Hij was bang in het donker."

Gino logeerde sinds een week bij een oudere zus in Kerkrade, omdat zijn moeder in Maastricht ziek is en hij daar niet kon blijven. "Toen hij vertrok heeft hij me nog geknuffeld", zegt een buurvrouw. "Ik ben over een weekje terug, zei hij toen. Niet dus!"

Een man en vrouw leggen een bloemetje neer. "Het voelt leeg als je hier staat", zegt hij somber.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.