Terug

Volg Hart van Nederland

Lichaam van vermiste Daniel (45) vermoedelijk gevonden op Curaçao

Lichaam van vermiste Daniel (45) vermoedelijk gevonden op Curaçao

112

31 juli 2022, 08:31

Bij een grote speurtocht op Curaçao is zondagochtend (lokale tijd) een lichaam gevonden. De politie bevestigt dat er "sterke indicaties" zijn dat het gaat om de 45-jarige Nederlandse toerist Daniel Dresden die sinds dinsdag vermist wordt, nadat hij alleen was gaan wandelen in een natuurgebied.

Het lichaam wordt nu nader onderzocht. Mocht het inderdaad om de verdwenen Nederlander gaan, dan zal dat worden meegedeeld door de politie, aldus een politiewoordvoerder. Hij noemt het "vervelend" voor de familie dat een lichaam is gevonden, "maar wel een opluchting dat er nu duidelijkheid is".

De Nederlander ging dinsdag een wandeling maken in het westelijke deel van het eiland, in de buurt van Jeremi en de Christoffelberg. Toen hij niet terugkeerde, werd er alarm geslagen.

Op vakantie met gezin

De man uit Leiden was met zijn gezin op vakantie op het eiland. Dinsdag ging hij in zijn eentje wandelen in de omgeving van Playa Jeremi en de Christoffelberg, maar keerde niet terug bij zijn gezin. De zorgen om de toerist waren groot, aangezien hij maar een liter water bij zich had. De politie gaf twee foto's vrij en vroeg iedereen met relevante informatie zich te melden.

Volgens de politiewoordvoerder is er sinds woensdag uitgebreid gezocht door de politie in goede samenwerking met verschillende organisaties, waaronder Defensie. Er is gezocht in de natuurgebieden Jeremi, Christoffelberg, Santa Cruz en Knip. Volgens de woordvoerder betreft het een relatief groot en lastig te onderzoeken gebied.

Geen herkenningspunt

François van der Hoeven die de omgeving goed kent weet hoe verraderlijk het gebied kan zijn. Tegen Curacao.nu, een lokale nieuwssite, vertelt hij dat je in het gebied echt op de paden moet blijven. "Zodra je daarvan afwijkt en geen kompas of gps bij je hebt, ben je verloren."

Van der Hoeven loopt zelfs wekelijks met vrienden door het gebied. "Nu is het gebied door de regen ook nog compleet dichtgegroeid", weet Van der Hoeven. "Alleen de paden zijn enigszins begaanbaar. Maar mensen hebben de neiging om in een rechte lijn naar een herkenningspunt te lopen, als ze verdwaald zijn."

Volgens Van der Hoeven kan je in de lage delen dichter bij zee ook geen herkenningspunten meer zien vanwege alle de begroeiing. Het gevolg is dat je in cirkels gaat lopen, en een ongeluk zit in het heuvelachtige en rotsachtige gebied in een klein hoekje. Ook is uitdroging een reële bedreiging.

De politie zegt dat toeristen beter zullen moeten worden geïnformeerd als ze gaan wandelen in natuurgebieden op Curaçao. "De omstandigheden zijn vaak anders dan in het land waar de toerist vandaan komt. Bereid je goed voor, en: ga niet alleen op pad."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.